Fri frakt när du handlar från 249kr
Search
Generic filters
Search
Generic filters

Beställning och leverans

Hur man placerar en order

För att göra en beställning, välj den produkt du vill köpa och placera den i din kundvagn. Fortsätt sedan till kassan, där du fyller i dina personuppgifter och betalar för beställningen. Vi har flera verifikationssteg när du som kund placerar din order, allt för att göra upplevelsen och miljön så säker som möjligt. En order är bekräftad först när den är mottagen av My Little Star Sign och betalning har godkänts. En digital orderbekräftelse skickas till angiven e-postadress när du slutfört ditt köp. Detta är ett kvitto/betalningsunderlag för din beställning. Som kund behöver du inget konto för att kunna lägga en order, men du behöver ange en giltig email-adress och kontaktinformation i kassan. Om du vill kan du registrera dig i kassan för att underlätta framtida beställningar samt ta del av erbjudanden.

Leveransinformation

My Little Star Sign strävar alltid efter att skicka din order så snart som möjligt efter beställning. Din order behandlas normalt inom 2-3 arbetsdagar med vissa undantag såsom vid tex kollektionsläpp, inventering, helgdagar och rea. 1-3 arbetsdagar efter att beställningen skickas så når din beställning dig, beroende på vilket alternativ du valt. Vänligen observera att uppskattad leveranstid är en uppskattning och att tiden kan variera beroende på yttre faktorer utanför My Little Star Signs och dess budfirmans kontroll. Dessa faktorer kan inkludera, men är inte begränsade till, extrema väderförhållanden, tekniska fel, tullförseningar etc.

Postnord

Vi skickar din beställning i ett varubrev via Postnord. Om paketet inte får plats i din brevlåda eller om leveransen är för tung för varubrev, överstiger en viss dimension eller värde, skickas din beställning via PostNords MyPack-paket. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas. Ombud visar bådas giltiga legitimation. Vid leverans via Postnord så får du en leveransbekräftelse för din order och en tracking-länk som ger information om var din försändelse befinner sig (undantag varubrev via PostNord inom SE). My Little Star Sign ansvarar inte för eventuella fel i respektive distributörs information. Det kan ta upp till en dag för spårningsnumret att aktiveras. Skulle det inte fungera, eller att du som kund inte fått någon trackinglänk, var vänlig kontakta vår kundservice.
Spåra din beställning

My Little Star Sign ansvarar inte för eventuella fel i respektive distributörs information. Det kan ta upp till en dag för spårningsnumret att aktiveras. Skulle det inte fungera, eller att inte fått något spårningsnummer, kontakta vår kundservice.


Ändringar och annulleringar

Innan du slutför och betalar för en order kan du granska din beställning och göra ändringar. Du är bunden till din order först när du godkänner den och våra Allmänna villkor i kassan. När du slutfört ett köp och fått en orderbekräftelse börjar vi behandla ordern i vårt system och på vårt lager. När paketet lämnat lagret finns det ingen möjlighet att ändra i din order. Om du upptäcker fel i angivna kontaktuppgifter är det din skyldighet att kontakta kundservice omedelbart. My Little Star Sign ansvarar inte för att en beställning blir korrekt behandlad där konsument angivit felaktig information.

Kan jag ändra min leveransadress?

Vi behandlar din order så fort den är beställd så det är väldigt kort om tid då du kan ändra eller ta bort din order. Om du vill ändra något, vänligen hör av dig till kundservice. Om din order redan är packad och skickad får du returnera den och göra en ny order. My Little Star Sign ansvarar inte för en beställning som skickats till en felaktigt uppgiven adress av en konsument.
Kan jag lägga till produkter i min beställning?
Tyvärr kan vi inte lägga till produkter i en befintlig beställning. Vi rekommenderar att du gör en ny beställning. Vid eventuella frågor kontakta vår kundservice.

Hur avbryter jag min beställning?

Under högt tryck (som vid t.ex. REA och Julhandel) har vi ingen möjlighet att cancellera/makulera/avbryta din order. Vi gör allt för att din order ska skickas från vårt lager så snart som möjligt. Det går givetvis bra att skicka tillbaka din beställning till oss. Ifall din beställning levereras till ett ombud, kan du be ombudet att returnera sändningen till oss. Kostnaden av returfrakt står du som kund för. Först när paketet har återvänt till vårt lager kommer vi att kunna göra ett återköp.

cartcrossmenu